Kan Aku Dah Pesan Jangan Sayang Lebih-Lebih

11:59:00 PTG

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


tengok je tajuk kat atas ni, dengan confirm nya mesti korang boleh paham kan.

situasi kali ni macam ni

"itu lah engkau, kau sayang kat dia lebih-lebih, tengok apa jadi, dia duakan kau kan, tapi apsal la kau ni bijak sangat, putus je lah, yang kau pergi terima dia balik apahal, kalau dia sayang kau tak da nya dia cari lain, aku takut kau jugak yang merana nanti, haish"

okay, pada pendapat korang la, apa sebenarnya yang patut di buat. terpulang pada korang la, korang nak jadi kawan yang menasihati atau korang nak pertahan kan diri kalau korang ni si gadis/si jejaka yang telah didua kan oleh kekasih korang.

minta komen ya
terima kasih.

p/s: sesuai tajuk ni dengan lagu Grenade oleh Bruno Mars

You Might Also Like

4 Pendapat

  1. susah juga cam ni... sebab perasaan sayang tu da mnguasai hati dan, bila pasangan buat salah pun mereka masih boleh maafkan.. ada peluang kedua..

    positif or negatif.hehe

    BalasPadam
  2. org dah tak sudi, angkat kaki je la.buat ape menangguk di air keruh..huhu

    BalasPadam
  3. situasi nie pernah terjadi kat saya jugak..siyesly sakit hati yg teramat sangat ble dipermainkan,bila rasa diperbodohkan..

    my opinion,ptus jela ea..watpe kapel klu kite belum tau sama ada orang tue akan tinggalkan awek dye yg sekarang especially ble dia kata dia berat hati nak lepaskan..putus jelaa drpd sengsara n sakit hati !

    >_<

    BalasPadam
  4. pada pendapat sy @ aku pula, setiap org perlu ada peluang ke2, sy @ aku pernah la terdengar cerita from my friend, dia kata ada seorg perempuan ni pakwe dia nk kn dia, but dia tak nk sbb maybe dia ego kot, then sampai sekarang dia masih ada hati dengan pakwe dia, walaupun dia tahu pakwe dia dah pilih yang satu lagi, agak nya dia merana kot.

    BalasPadam

Komen cun-cun tau

Opie Neon. Dikuasakan oleh Blogger.

Pages

Lain-lain Blog

Cara Hasilkan Mashed Potatoes Yang Gebu Dan 'Creamy'

Cara Paling Senang Dan Cepat Untuk Buat Cheesy Wedges Sendiri