Asyik Mintak Je, Belilah Sendiri

2:29:00 PG

Assalamualaikum dan salam sejahtera

pernah tak hadapi masalah yang menekan jiwa, bila kawan korang asyik nak pau makanan korang,
dia ingat korang tanggung dia ar tu, nak memintak je, haih...

err, korang paham tak???

cantik tak, aku buat sendiri kot, hehe
ok2, aku ngaku, aku amek kat google, huhu


macam ni, korang jenis orang yang sentiasa ada stok makanan, memang korang amat menyayangi perut korang la, (mostly jadi kat hostel la) then ada la kawan korang ni, asyik meminta makanan dari korang je, 'mat aku nak megi tau nanti' wah3! kau ingat duit kau la, nak meminta tak pernahnya berganti, (korang cakap dalam hati je la)
apa yang korang rasa waktu??

ha, geram kan, korang jangan risau aku ada penyelesaian yang terbaik untuk masalah korang


  • bila dia minta, korang buat2 sibuk dan tanpa pandang dia, korang cakap, AMBIK LA!! (up kan volume suara korang, but make sure korang masih dalam keadaan senyum)
  • kalau dia minta, korang kata "la, kau nak ke, tinggal satu je lagi megi aku, aku pun lapar ni, kau makan la, nanti aku belikan lagi, kau minta la lagi ye "
  • pinjam duit dia, then korang beli la makanan yang dia suka pau dari korang, then, korang bagitau dia "eh, lupa nak bagitau, duit yang aku pinjam hari tu, aku beli megi, ha, megi yang kau makan ni lah, kira tak da hutang kan, kau yang makan" 
  • kalau korang kejam, kata kat dia "itu lah kau, asyik belanja awek je, nak beli megi pun tak da duit, last2 minta kat aku, dah macam pengemis dah aku tengok kau ni, kurang2 nya diorang lagi baik dari kau, tak da nya nak belanja awek, kalau dah tau tak da duit" * maybe dia akan terasa selama seminggu
  • ini yang aku rasa perlu dan amat sesuai "kau beli sendiri boleh tak, kau ingat aku ni sapa nak menanggung makan kau, duit aku ni pun pinjam duit pt kot, dah2 berambus" *agak kejam, tapi aku rasa akan berhasil
make sure korang apply kan pada orang yang memang muka tembok, kalau baru sekali minta kat korang, jangan buat macam ni, dilarang keras, kejam kot, then, kalau orang tu memang tak da duit, kena lah bantu, jangan maki2 dia pulak, senakal-nakal aku ni, perangai aku ni comel ok

terima kasih

You Might Also Like

4 Pendapat

  1. setuju...dekat rumah sewa tu ade gak sorg perangai mcm ni...teruk btol...padahal duit byk...tp sebok nak amik barang org...dia igt sume kat umah ni brg wakaf ke ikut suke dia je...geram tau tak...GRRrrrrrrrr...

    BalasPadam
  2. malu nak mintk makan kat orang...
    lapar seminggu 2 tak kan mati punye..
    yang penting selalu minum air masak..
    ekekekek...

    BalasPadam
  3. kan..waktu kita ad wang tape la..tade hal la kn..tp kerap2 rasa cm nk kerat jgk pala dia..ahaha

    BalasPadam
  4. si budak kachak: duit byk tp xnk keluarkn tu menyirap sikit, kedekut gila,

    kak diana: haha, memang pun, takut terhutang budi sangat, huhu

    adi suda: dah kita asyik belikan then dia yg mkn, bilanya kita nk ada duit, huhu

    BalasPadam

Komen cun-cun tau

Opie Neon. Dikuasakan oleh Blogger.

Pages

Lain-lain Blog

[VIDEO] Menjerit Sambil Lempar Barang – Ini Reaksi Zizan Bila Nampak Lembaga

Bakal Menyambut Zuriat Pertama? 5 Topik Hangat Para Ibu Ini Pasti Buat Anda Dilema!