Bersyukur La Terlepas Dari Boyfriend Buaya

11:52:00 PG

Assalamualaikum dan salam sejahtera

baru-baru ni, aku ada dengar satu cerita, mulanya aku dengar dari kawan aku, dia cakap something berkenaan, pakwe, terlanjur, dan ada orang lain. aku tak dapat tangkap makna semua tu, then, sebelum aku tanya kawan aku, menggunakan 3 perkataan ni, aku buat ayat sendiri

ayat aku:

pakwe dia terlanjur dengan dia then, rupa-rupanya pakwe dia dah ada orang lain, OMG what must to do!!!

lepas menyumpah seranah, aku tanya kat member aku, "pakwe dia tinggal kan dia lepas terlanjur dengan dia ke, bodoh punya manusia!!!" 

memang emo aku ni..
member aku kata "tak la, pakwe dia terlanjur dengan orang lain"

terbuntang mata aku, then, apasal ngan minah ni, aku mati2 ingat dia terlanjur dengan pakwe dia, so, apa kes minah ni nak sedih2...

rupanya dia sedih sebab pakwe dia jadi macam tu, dah dia nasihat tapi pakwe dia buat tak tau,

aku teringin nak kata kat minah ni, bersyukur la, sebab bukan kau jadi mangsa dia, dah kau tau dia macam tu kan, better kau pergi awal2, 
dah la girls ni lembut hati, mana tau satu hari nanti bila pakwe dia merayu pulak, aku rasa aku jamin, maybe minah ni akan terima balik pakwe dia, setan ni kat mana2 pun ada, adik oiii...

so,better u move on, then, jauh kan diri dari bekas pakwe kau, cukup lah kau dah nasihat kan dia dan dia tak nak dengar, jangan jadi baik sangat.

Allah dah tunjuk kan dah, kau perlu bersyukur sangat2, 

okay, so, teruskan hidup,

ini pendapat aku

sekian terima kasih.

You Might Also Like

4 Pendapat

  1. entahnye..
    nak sedih buat apa gitu..
    sepatutnye bersyukur sangat2..

    BalasPadam
  2. betul tu. sokong sangat2. buang dlm longkang je bf camtu.

    BalasPadam
  3. kak Diana: itu la, takut terjebak balik pula dgn bf mcm tu..
    Nasz:campak je, buang mcm baik sgt, abeh cite, haha

    BalasPadam
  4. ntah. patut minah tu bersyukur sbb bukan dia yg dirosakkan oleh bf dia.

    BalasPadam

Komen cun-cun tau

Opie Neon. Dikuasakan oleh Blogger.

Pages

Lain-lain Blog

[VIDEO] Menjerit Sambil Lempar Barang – Ini Reaksi Zizan Bila Nampak Lembaga

Bakal Menyambut Zuriat Pertama? 5 Topik Hangat Para Ibu Ini Pasti Buat Anda Dilema!