Nak Badan Cantik, Tapi Tak Da Usaha

6:16:00 PTG

Assalamualaikum dan salam sejahtera

hah, amacam tergamam tak baca tajuk tu,haha
takpe aku pun jenis yang sama, malas nak berusaha, huhu

pernah kan jumpa kawan-kawan yang badan dia bukan main cantik lagi, dalam hati korang mula la terfikir "aku tengok relax je, tak da pun bersenam, makan main hentam je, macam mana badan dia maintain gitu??"

ha,dia lain kadar metabolisma dia tinggi, so jangan compare dengan badan kita-kita ni, huhu, makan sikit, berat dah naik, so apa usaha korang? berusaha la untuk dapat badan yang baik ya,

ha, korang print tampal kat bilik, buat motivasi,
 ikhlas dari google ni


kita jangan nak kata "dunia ni tak adil. kenapa badan dia maintain, tapi aku tak, argghhhh!!! tidak!!!!"

aku rasa tak perlu lah begitu ye... (=_=)'
setiap usaha pasti ada hasilnya, tak turun 5kg, 0.5kg pun jadi la, turun jugak kan

tapi yang penting, syukurlah dengan apa yang kita ada, okay, jangan nak banding kan diri kita dengan orang lain, kita ni ada special nya yang tersendiri, ingat itu je

tapi apapun, jangan berhenti untuk berusaha, motivate diri sendiri, okay


Good luck, terima kasih,

You Might Also Like

3 Pendapat

  1. tak pa la gemuk pun..
    yang penting tak dak penyakit..
    kalau tak mau gemuk,
    usaha la kawal pemakanan..kan??

    BalasPadam
  2. betul tu akak, tapi apapun kalau nak dapat kan sesuatu kita kena usaha, :)

    BalasPadam
  3. betullah, kalau kita tak usaha macam mana nak mendapat keputusan yg baik, kawal makan..makan sekali sehari je heheheh...
    tapi orang perempuan ni, kalau badan cantik susah juga, nak pakai seksi2 je nanti kan kan kan

    BalasPadam

Komen cun-cun tau

Opie Neon. Dikuasakan oleh Blogger.

Pages

Lain-lain Blog

23 Nightmarish Things About Piano Classes That Still Haunt Us Today

14 Annoying Pranks Our Older Siblings Played On Us Just Because They Could