Terguris Hati Aku (Ikhlas kan Hati)

10:46:00 PG



Assalamualaikum dan salam sejahtera

proposal aku ni sebenarnya agak menganggu masa belajar aku untuk final,
ye lah nak siapkan proposal ingat senang,
dr malam, sampai ke malam berikutnya aku ngadap laptop,
kesian kat laptop aku ni, aku 'sleep'kan je, aku tak tutup pun, huhu
kawan aku kata aku menangis waktu aku ngadap laptop, ceitt..


aku memang comel, trima kasih


aku sebenarnya bengang gak dengan sikap lecturer aku ni,
aku tau lah dia tu lecturer, kalau dia nak marah pun aku tak kisah sebab dah tugas dia,
tapi yang aku bengang nya, sepatutnya dia guide aku, tapi dia lepas kan aku buat benda ni sorang2,
aku mana la pernah buat,
then, siap marah2 aku lagi, kata aku tak baca, aku baca kot, bila aku tak paham aku tanya la,
bila aku tanya, boleh pulak dia nak ingat kan kisah silam aku
'awak dulu dapat berapa ea subjek ni?' terguris hati aku ni tau tak

aku ada berkawan dengan someone dalam fb aku, seorang guru, punya lah mulia tugas tu
boleh pulak dia mengeluh dalam fb, memang setiap hari kerja, dia akan post macam tu
then, bila cuti sekolah dah nak abes, dia akan post, "ala, sekolah dah buka pulak, makin tension aku!!" aku taktau dia ni ikhlas ke tak nak jadi cikgu tu...
cikgu suka ugut macam ni

kutuk???mengumpat???honestly aku tak terniat nak kutuk or ngumpat..lagipun korang bukan kenal pun,

biar aku bagitau satu perkara, kalau la kita ni, nak jadi lecturer, kena ikhlas, ini contoh yang aku boleh bagi

macam student jugak, nak jadi student kena ikhlas, buat assignment, walau pun korang tak da masa,
kita dah dapat sesuatu pekerjaan tu ikhlas kan diri buat, baru la hepi.
ini amanah.

tujuan aku tulis entri ni, untuk ingat kan diri aku terutamanya dan ingat kan semua member2, jangan merungut,
tak bertujuan nak aibkan sesiapa pun,
kalau ada yang terasa aku minta maaf sangat-sangat

terima kasih,

You Might Also Like

1 Pendapat

  1. mmg akan rse down sgt bile kita berhempas pulas buat assignment tapi bile hantar lecturer just selak-2 lepas tuu ckp buat laen tanpe explain ape kesilapan kite. huuu. sedih :(

    BalasPadam

Komen cun-cun tau

Opie Neon. Dikuasakan oleh Blogger.

Pages

Lain-lain Blog

23 Nightmarish Things About Piano Classes That Still Haunt Us Today

14 Annoying Pranks Our Older Siblings Played On Us Just Because They Could