Kita Berada Di Zaman Kerajaan Yang Menyombong

7:54:00 PG

Assalamualaikum dan salam sejahtera

ni bukan bab politik ke apa ke, just nak share sesuatu dari page INI


zaman kita ni, zaman kerajaan yang menyombong, 

Kenapa kata mcm tu?
sebab hukum Allah pun direndah kan, tak diangkat seperti hukum manusia sekarang

Kenapa juga di kata menyombong?
sebab kita kurang ambil tahu mengenai saudara se Islam di negara yang lain, contohnya Syria
boleh dikatakan setiap hari penyembelihan berlaku
kalau Allah tanya apa yang kita laku kan apabila saudara kita disembelih disana, apa kita nak jawab?
sekurang-kurangnya, kita boleh berdoa, teruskan berdoa, kerana kita tahu yang kita tidak mampu

sekadar renungan, 
ambil iktibar atas segala yang terjadi, cukup lah dengan post something yang mengarut, tambah kan pahala dengan post something yang dapat menjana pahala, untuk syurga kelak

tahu kah kita, apa sebenarnya cita2 kita
iaitu masuk syurga

macam mana nak 'belajar' supaya dapat masuk syurga,
sentiasa beribadat dengan ikhlas, Lillahitaala, semuanya kerana Allah

pesanan untuk diri aku terutamanya, serta rakan blogger yang disayangi :)
sekian

 





You Might Also Like

0 Pendapat

Komen cun-cun tau

Opie Neon. Dikuasakan oleh Blogger.

Pages

Lain-lain Blog

Nak Travel Ke Negara 4 Musim Tapi Risau Cara Jaga Kulit Muka? 9 Tips Ni Mungkin Boleh Bantu

Malaysian Parents Admit The Lies They Tell Their Kids To Make Them Poop