Ada Kucing Baru, Yihaa

11:40:00 PG

Assalamualaikum dan salam sejahtera





amacam hari anda
ceeewah
berbahasa basi aku ngan korang

biasalah, dah lama kita-kita ni tak bermesra
hehe

pinjam akak gugel punya
aku macam biasa, sibuk je memanjang,
ada masa sempat bw sikit je blog
huhu

tengah ambil lesen motor n kereta
dah tua-tua baru nak amek, huhu
aku punya JPJ test ialah hari Ahad ni, insha Allah
risau aku, naik titi tu yang tragis sikit tu
huhu

aik, mesti korang rasa konpius, tajuk lain merapu nye lain, haha
seperti tajuk di atas (macam bentang tesis)
actually, secara mengada-ngadanya aku nak bagitau yang aku dah ada kucing baru
yihaa
bukan beli ye, family aku memang pelihara kucing-kucing jalanan
especially yang mana anak-anak yang ditinggalkan mak bapak,
anak kucing sahaja ya
buat masa sekrang baru tiga ekor
kucing first namanya Tom, second namanya Baby (manja cam baby) dan yang terbaru ingat nak bagi nama Chemong, tp last-last bagi la nama dia Comel

dah ada kucing baru, merajuk pulak kucing aku yang lama tu (Baby)
bukan apa, kuat jeles nya
dah tak nak dah kalau aku pegang, siap marah lagi
haish, tak sangka aku, kucing aku sejeles ni,
apapun insha Allah, orang kata lama-lama dia biasa okay la tu, betul tak
aku harap betul la tu...huhu

sekadar renungan dari sebuah hadis, yang bermaksud:
'Barangsiapa tidak merahmati (belas kasih) maka dia tidak akan dirahmati'
(Riwayat Abu Daud) 

sekian terima kasih
 

You Might Also Like

0 Pendapat

Komen cun-cun tau

Opie Neon. Dikuasakan oleh Blogger.

Pages

Lain-lain Blog

Nak Travel Ke Negara 4 Musim Tapi Risau Cara Jaga Kulit Muka? 9 Tips Ni Mungkin Boleh Bantu

Malaysian Parents Admit The Lies They Tell Their Kids To Make Them Poop