Jaga Kucing (Anak Kucing sakit mata)

11:57:00 PG

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Lately, memang susah aku nak luangkan masa aku.
Sebabnya aku dah kena jaga anak-anak kucing aku. Baru dilahirkan before ramadhan.
Eh, aku dah bagitau ke belum ni? hehe

Mula-mula 3 ekor, then seekor dah 'pergi'
tinggal lagi 2 ekor.
sekarang kena jaga 2 ekor ni baik-baik. Mak diorang (Baby) kurang susu.
Kena la suap susu.

tambahan pula yang kecik sekali tu sakit mata, aku pun tak tau nak buat macam mana.
Nak ke vet, aku ni ceruk kampung. Transport pun tak da, tak kan aku nak bawa kucing tu naik moto plak kan.
Aish, apa yang aku mampu cuma lap mata dia selalu guna tisu yang dibasahkan.
kesian dia..huhu

so, aku nak tanya, korang ada mengalami tak masalah ni?
Kalau boleh kongsi dengan aku, apa aku perlu buat, huhu

aku dah google bagai dah.
Tapi caranya banyak tak berkesan.

sekian, terima kasih.

You Might Also Like

2 Pendapat

  1. anak2 kucing tu masih ada lagi ke?
    masih sihat lagi?

    dulu pun ade sekor kucing camtu..mata hampir nak buta.. tapi sempat bawa gi vet..
    disebabkan mahal.. x mampu..selalu lap dengan air suam je..setiap pagi..

    alhmdulillah ok

    BalasPadam
  2. memang setiap hari sapu mata dia nan air suam,
    dah ajal dia kot,dah mati dah, huhu

    BalasPadam

Komen cun-cun tau

Opie Neon. Dikuasakan oleh Blogger.

Pages

Lain-lain Blog

Nak Travel Ke Negara 4 Musim Tapi Risau Cara Jaga Kulit Muka? 9 Tips Ni Mungkin Boleh Bantu

Malaysian Parents Admit The Lies They Tell Their Kids To Make Them Poop